Hymypojat
 

Tahko
     2003

 

Kuvat
Tahko MTB 120 -kotisivu
Tahko-aloitussivu

2003 Tahkoon olivat alun perin lähdössä Jouni, Mikko ja Timo. Mikko sai vinkin uudesta uhrista, Jukasta, joka saatiinkin houkuteltua mukaan.
  Jukka osoittautukin monella tavalla hyväksi lisäksi tiimiin: hän onnistui hankkimaan sponroreiksi Adnetin ja Noval Networksin sekä paikkasi itse tiimissä Timon, joka joutui lopulta työkiireiden vuoksi jättämään Tahkon väliin. Harmi, että työ haittaa hyviä harrastuksia. Pitäisi varmaan huomioida juttu jo työpaikkaa hakiessa . . . :-)

LÄHTÖTUNNELMAT

Sponsorointisopimukset sisälsivät majoituksen ja kulkuneuvon. Ilmastoidulla mersu-pakettiautolla kulki kätevästi niin tiimi kuin tiimin kalustokin. Kalustoa olikin päivitetty kunnolla sitten edellisvuoden: Jounilla oli nyt allaan Brittein saarilta tilattu GT i-drive 2.0 ja Mikko oli hankkinut Saksasta Trek Fuel 80:n sekä päivittänyt siihen levyjarrut. Jukan kalusto ei hävennyt täysjoustojen rinnalla sekään, alla oli Cannondale F800 Lefty-keulalla - tietysti levareilla.
  Mikko varasi tavanomaisen majoituksen - Hotelli Tahkovuoren lomamökin - heti huhtikuun alussa. Pari viikkoa ennen kisaa soi puhelin, ja Tahkolta valiteltiin mökkien ylibookkausta: - Kävisikö tilalle golf-huvila, samaan hintaan tietysti? No, kävihän se :-)
  Huvila osoittautui nimensä veroikseksi, Tahkon suurimmaksi ja upeimmaksi golf-huvilaksi aivan klubitalon vieressä. Tilaa olisi ollut 10 hengelle kahdessa kerroksessa! Fillareillekin olisi ollut omat makuuhuoneet, tyydyimme kuitenkin pitämään ne käytävällä . . .

KISA

Kisa-aamu valkeni pilvisenä ja sadetta enteilevänä. Järjestäjä oli aiempien vuosien aikojen perusteella merkinnyt kuuman ryhmän lähtönumerot omalla tunnuksellaan. Hakeuduimme tapamme mukaan mahdollisimman kauas heistä. Jälkijoukon lähtö on huomattavasti rauhallisempi vailla turhaa ryntäilyä.
  Ensimmäisen nousun päällä tuli selväksi, että Jukalle tämä Tahko tulee olevaan kova. Kroppa ei tahtonut käynnistyä millään ja meno ei maistunut. Sitkeästi mies kuitenkin punnersi koko reissun läpi eikä heittänyt kesken, hyvä!
  Jo Nilsiän tienoilla alkanut tihkusade kiihtyi oikeaksi sateeksi, kun kiipesimme Kinahmille. Karjamajalla vettä tuli jo reilusti ja polut tietysti olivat sen mukaisesti liukkaita.
  Ainoa, joka selvisi reissusta ilman vastoinkäymisiä, taisi olla Jouni jolla niin pyörä kuin kuntokin olivat GT-tasoa. Mikon ongelmana oli pienin eturatas, joka loppumatkasta söi ketjua takahaarukan ja rattaan väliin niin, että pienimpiä välityksiä päässyt käyttämään. Sehän söi miestä, varsinkin kun Tahkon viimeisen nousun osalta uudistettu reitti olisi mahdollistanut taluttamisen sijaan ajamisen ylös asti. Siihen vain olisi tarvittu niitä välityksiä - putkelta ei tuossa vaiheessa paljon runtata . . .
 120 km:n voittajalle ja kakkoselle pääsimme antamaan kannustusta tänä vuonna jo ennen maalia. Voittaja ohitti meidät hieman ennen 5. huoltopistettä ja kakkonen ehti ohi heti 6. huoltopisteen jälkeen.

JÄLKIPELI

Sää ei tällä kertaa Tahkon kiertämistä suosinut ja meno oli jossain vaiheessa vähän väkinäisempää kuin aiempina vuosina. Maalissa hymy oli kuitenkin taas herkässä ja reittiä kierrettiin verbaalisti uudestaan.
  Parhaat kiitokset Adnetille ja Noval Networksille tuesta. Tahko MTB on maastopyöräilijän kesän kohokohta!

Takaisin ylös