Hymypojat
 

Tahko
     2004

 

Kuvat
Tahko MTB 120 -kotisivu
Tahko-aloitussivu

Vuoden 2004 Tahkoon yritettiin kasata ennätysporukkaa: kaikkia yhteensä viittä Tahkolla polkenutta editalaista - nykyistä tai entistä, hällä väliä. Puheluita soitettiin, sähköpostia ja tekstiviestejä kulki, etana-postiakin käytettiin.
   Tulos oli kuitenkin se, että kasaan saatiin jälleen kerran kolme hemmoa muodostamaan pääsponsorimme mukaan Team Noval Networks -joukkue: Jouni (3. Tahko MTB -kisa), Jukka (2.) ja Mikko (4.).

LÄHTÖTUNNELMAT

Pari viikkoa ennen kisaa onnistui Jukka telomaan harjoituslenkillä kätensä eikä maastopyöräily ollut lääkärinkään mielestä oikea tapa edistää toipumista. "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta" -hengessä mies kuitenkin lähti reissuun mukaan, huoltajaksi ja kannustajaksi! Joukkuekisa kuivui siis tämän vuoden osalta kokoon, Tahkolla kun tunnetaan vain kolmejäseniset joukkueet.
 Kahden fillarin ja kolmen äijän kuljettamiseen riitti Mikon auto. Tahkoa kohti lähdettiin hyvissä ajoin perjantaina 2. heinäkuuta. Eväät haettiin Siilinjärveltä. Mökkejä ei tänä vuonna oltu ylibookattu, joten jouduimme tyytymään tavanomaiseen Hotelli Tahkovuoren lomamökkiin. Fiksummat olivat varanneet golf-kämpät, joiden hinta kahdelta vuorokaudelta olisi ollut vain 30,- euroa enemmän . . .

KISA

Perjantai-iltana oli kasattu ja koeajettu pyörät ja tankattu vatsat täyteen itse kokattua Piippuruokaa. Aamulla puhelimet piippailivat herätyksiään klo 6, sitten aamiainen, varusteet kasaan ja kohti lähtöpaikkaa. Siellä kävi melkoinen kuhina, ilmoittautuneita taisi olla lähes 600 (taas uusi ennätys).
   FRWD-ihmevekottimet oli nekin saatu jo perjantaina, nyt vain masiinat käyntiin keräämään tietoja jälkipeliä varten! (Valmistaja tarjosi kokeilumahdollisuuden rajatulle määrälle halukkaita. Kokeilijoiden kesken arvottiin yksi FRWD, onni suosi tällä kertaa - Mikkoa!) Tahko Training Campin osanottajat olivat päässeet myös kokeilemaan laitteita. Lenkiltä tallentuneet tiedot olivat ladattavissa ja niistä ihmettelimme etukäteen testipolkijan olemattoman matalia sykkeitä.
   Keliä ja reitin pehmeyttä oli etukäteen spekuloitu. Säätila Savossa lauantaina 3.7.2004 oli erinomainen, pilvipuota ja lämpötila n. 23° (toisin kuin Etelä-Suomessa, jossa satoi huolella koko päivän . . ). Sateiden pehmentämiä paikkoja Tahkon reitillä kyllä riitti, mutta onneksi kivikot ja juurakot eivät olleet liukkaita.
  Vauhdinjako onnistui hyvin ja maaliin pääsimme hyvissä ajoin ennen 120 km:n voittajaa. Perinteinen tavoite siis täyttyi :-)

JÄLKIPELI

2004 Tahkosta jäi hyvä mieli. Teknisiä ongelmia ei ollut, sää oli ehkä paras kautta vuosien ja omat voimavaratkin osasimme arvioida oikein. Tahko on ollut aina hienosti järjestetty. Tänä vuonna kauneusvirhe tuli urheilujuomasta, joka loppui kesken useammalla huoltopisteellä. Lämpimään säähän ei ilmeisesti oltu varauduttu riittävästi.
  Parhaat kiitokset Noval Networksille tuesta, Tahko MTB on maastopyöräilijän kesän kohokohta!

Takaisin ylös