Treenausta
 

Tahko
     2005

 

Kuvat
Tahko MTB 120 -kotisivu
Tahko-aloitussivu

© 2005 Mikko Honkanen

2005 Tahkoa oli lähdössä kiertämään tuttu porukka: Jouni, Jukka ja Mikko. Team Noval Networks -joukkueen kolmas kerta! Kevään kuluessa oman värinsä valmistautumiseen antoivat mm. Mikon kalusto-ongelmat Fuelin takahaarukasta löytyi murtuma maaliskuun lopulla. Monien vaiheiden jälkeen uusi, oikea haarukka löysi tiensä Suomeen juhannusviikolla! Jouni oli päivittänyt talven aikana GT:n rungon pykälää parempaan ja kiekot uusiin, kevyempiin.  Jukan Cannondalekin sai uusia osia ja keula huollettiin.

VALMISTAUTUMINEN

Harjoituskilometrit jäivät vähiin. Sikäli harjoittelua oli kuitenkin liikaa, että Jukka teloi tänä vuonna polvensa vain viikko ennen kisaa! Saa nähdä, montako fillaria autoon tällä kertaa pakataan. Kulkuvälineen virkaa toimittaa tänäkin vuonna Mikon auto.
   Kämpäksi sentään tajusimme varata tällä kertaa Golf-huvilan. Sijainti ja varustetaso on kuitenkin pykälää parempi kuin vanhemmissa mökeissä eikä hinta silti ole kuin muutaman kympin kalliimpi.
   Kisan ennakkoilmoittautuneiden määrä lupaili kaikkien aikojen (ruuhkaisinta?) Tahkoa. 

KISA

Fillarit saatiin perjantai-iltana kasaan. Aamulla ylös kello kuusi, aamiaista, varusteet niskaan ja lähtöalueelle. Hyvissä ajoin siellä olimmekin, jo 8.45 :-)
   Starttasimme suosiolla häntäpäässä, eihän tänne tultu kiirehtimään. Alun kolmekilometrinen asfaltilla venytti joukon aika hyvin, mutta kyllähän ekoissa nousuissa vielä jonoja riitti. Ja jo sen nousun päällä sai leikkiä herrasmiestä ja säätää kanssakilpailijattaren etuvaihtajaa kohdalleen! Tuolta lasketeltiin sitten ensimmäiseen huoltoon. Juka polveen alkoi nousta patti.
   Kohti Nilsiän keskustan huoltopistettä ajeltiin rauhallisesti. Huollossa odotti palokunnan auto, jolla savet lähtivät helposti fillarista. Ja se polvi: Jukka totesi matkan jatkamisen jos ei ihan mahdottomaksi, niin ainakin järjettömäksi. Hän siis suuntasi kiltisti maantietä pitkin kohti hotellia.
   Jouni ja Mikko jatkoivat siis kahdestaan kohti Kinahmia. Sää suosi ja reitti oli hyvässä kunnossa (paremmassa kuin polkijat). Kuntopohja ei tänä vuonna sallinut mitään revittelyjä Kinahmin laen singletrackillä, mutta hauska sitä oli nytkin ajaa. Karjamajan huollossa pyöräparkki oli järkevästi sijoitettu erikseen majan piha-alueesta. Tahko huoltopisteillä oli muuten tänä vuonna ennätysosanotosta huolimatta riittävästi purtavaa ja juotavaa myös meille häntäpään valvojille.
   Vähäiset maastokilometrit tuntuivat myös Kihanmilta alas laskettaessa. Ajotuntumaa ei oikein löytynyt, mutta hyvin vauhdikkaasta ja teknisestä laskusta tänäkin vuonna selvittiin. Ja toisessa Kinahmin huiputuksessa askel alkoi painaa, ainakin Mikolla. Jouni eteni tasaisen tappavaa tahtia! Juuri ennen seuraavaan huoltoon saapumista Mikon reisiin sitten iskivät ekat krampit. Venyttelyä huollossa ja eteenpäin.
   Loppumatkalla saimme hyvää vetoapua (kiitos tuntemattomat turkulaiset ja tutumpi Miia!). Muutama pahin nousu meni taluttamiseksi, kuten on mennyt aiemminkin, muuten matka eteni jopa ennakko-odotuksia paremmin. Päivä lämpeni, mutta tuulta oli juuri sopivasti helpottamaan oloa. Kaivoksen huollossa kasteltiin päätä vedellä ennen viimeiselle etapille lähtöä.
   Fillarien tekniikka toimi ja kuskitkaan eivät sipanneet totaalisesti, joten maali saavutettiin n. 6 tunnin ja 40 minuutin kuluttua. Jouni herrasmiehenä saattoi viimeisessä laskussa kaatuneen Miian maaliin noin minuutin Mikon perässä.

JÄLKIPELI

Harjoituskilometrien vähyyteen nähden Tahko 2005 sujui suorastaan hienosti! Kokemus auttoi vauhdinjaossa ja hyvä sää ja pääosin kovapohjaisena säilynyt reitti helpottivat ajamista. Tähän astisista viidestä Tahkosta tämä oli ehdottomasti yksi parhaita.
   Noval Networksille jälleen kiitos ja kumarrus tuesta!

P.S.

  • Mikosta leivottiin viidennen Tahkon myötä
    Suurmestari :-o
  • 60 km:n tuloslistan puoliväliin pääsisi n. 5 h ajalla.
  • Joukkuekisan hitain tiimi käytti aikaa yhteensä 21 h 50 min. Tuohan antaa meille toivoa tulevasta menestyksestä!

Takaisin ylös