Treenausta
 

Tahko
     2006

 

Kuvat
Tahko MTB 120 -kotisivu
Tahko-aloitussivu
Reitti Google Earth-formaatissa
FRWD-tallenne reitistä

© 2006 Mikko Honkanen

ENNAKKOTUNNELMAT

Tämän vuoden Tahko näyttää etukäteen muodostuvan sangen poikkeukselliseksi, jos vertaa aiempiin vuosiin. Aikatavoitteesta ei suinkaan ole tingitty, se olisikin vaikeaa, mutta tänä vuonna joukkuekisa jäänee ilman meitä. Jonkun muun tiimin kovaksi kohtaloksi tullee siis sijoittua viimeiseksi . .
   Tilanne on se, että 60 km:ä ovat lähdössä kiertämään vain Jouni ja Mikko. Jukka potee polvea, toivottavasti kuitenkin  retkisarjan 25 km sujuu. Samalle matkalle kirittäjäksi lähtee Anu. Jokohan ensi vuonna on sekajoukkueen aika?!
   Toinen muutos on se, että sopimusneuvottelut eivät tänä vuonna tuottaneet tulosta, ja jäimme ilman sponsoria. No, eipähän ole suorituspaineita sitten senkään vertaa! :-)

KALUSTO

Kaluston merkittävin muutos tälle vuodelle lienee Mikon 2006 loppukesällä hankkima uusi runko (Ellsworth Isis), joka ei siis vielä ole Tahkoa kokenut. Jouni on päivittänyt GT:n keulan pidempään, alamäessä siis vauhtia riittää! Jukka jatkaa(?) Cannondalella ja Anun kalustoa spekuloidaan vielä. Tällä hetkellä käytössä on jäykkäperäinen Merida, mutta täysjoustokuumeeseen ei liene kuin yksi parannus . . .

VALMISTAUTUMINEN

Mikä valmistautuminen? Varusteet autoon ja Tahkolle. Jos joku meistä on erityisesti Tahkoa varten tänä vuonna harjoitellut, niin se on sitten ollut todellista salaharjoittelua!
   Majoitus on vanha tuttu, Golf-huvila. Siitä on kätevä kurvata lähtöpaikalle ja lauantai-illan rientoihin - jos jaksaa. 

KISA

Kalusto oli kasattu illalla, ja aamulla noustiin tuttuun tapaan n. klo 6. Kisapäivän keli oli upea, lämpöä riitti mutti onneksi ihan helteeksi asti. Startti hoitui jälleen häntäpäässä, mitäpä sitä suotta kärkeen kiirehtimään . . .  Tarpisenmäen laelle poljettiin yhtä matkaa, sieltä 25 km:n polkijat (Anu, Minna ja Jukka) "oikaisivat". 60 km:n kiertäjille, Jounille ja Mikolle, meno maistui. Jopa niin, että oli syytä olla huolissaan vauhdin riittämisestä myös loppumatkalle!
   Ratamestarin arvion mukaan uusi reitti nopeutti kierrosta n. 10 - 15 minuuttia. Meillä se nopeutui selvästi enemmän, sillä tuloksena oli uusi henkilökohtainen ennätysaika, n. 5 h 41 min. Eihän tuo aikana ole mistään kotoisin, mutta kuitenkin tunnin parempi kuin aikaisempi paras saavutus! Sijoitukset olivatkin ihan samaa luokkaa kuin ennenkin: 60 km:ltä maaliin tuli 587 polkijaa, olimme sijoilla 505 ja 506.
   Ajofiilis oli kuitenkin mitä mahtavin, ja pyörien kanssakaan ei ollut mitään ihmeempiä ongelmia. Jouni joutui vaihtamaan 40 km:n huollon kohdalla takarenkaan, ja Mikko sääteli loppumatkasta takavaihtaajaa. 
   Alamäet oli nautinto täräyttää vauhdilla ja useampiakin häntäpään polkijoita tuli noissa ohiteltua. No, menivät taas sitten tasaisella ohitse . . . Myös moni ennen ajamaton paikka sujui tänä vuonna ilman jalkakosketuksia.
   Anun, Minnan ja Jukan 25 km sujui myös hyvissä merkeissä, ja ensi vuonna varmaankin vuorossa on joku pidemmistä matkoista.
   180 km:n kisaajia ei voi kuin hämmästellä: voittaja kotiutui reissusta vain vähän yli 12 tunnin ajon jälkeen. Uskomaton suoritus!

JÄLKIPELI

Löylyt otettiin Golfhuvilan saunassa - kyllä Piazzan terassillakin sentään piipahdettiin. Jälki-uhossa ensi vuodelle varattiin jo valmiiksi Golf-10!

P.S.

  • Jounista leivottiin Tahkon Suurmestari
  • Tahkolla oli yli 900 osallistujaa

Takaisin ylös